De ce aveti nevoie de gazduire web?

Denumirea de gazduire web o mai gasiti si sub numele de web hosting si este de fapt, un serviciu oferit de companii specializate.Din moment ce aveti un site cu siguranta aveti nevoie de acest serviciu pentru a avea disponibilitate non-stop pe internet. Acesta va ofera posibilitatea de a stoca fișiere si date ce pot fi  accesate in orice moment din orice colt al lumii.Prin urmare, site-ul cu textele, pozele precum si alte lucruri conexe sunt gazduite pe un calculator.

 

In  momentul in care anumite persoane isi exprima dorinta de a vizita site-ul, laptopul dumneavoastra se conectează la internet si descarca site-ul si abia apoi dezvaluie continutul. Acum este momentul ideal sa va achizitionati un pachet de gazduire, tinand cont de caracteristicile definitorii si anume de spatiul de stocare oferit.

 

De asemenea, alte caracteristici demne de luat in calcul atunci cand cautati un domeniu de gazduire sunt :viteza procesor, memoria fizica, numarul de procese alocate si alte elemente similare. Continutul site-ului web cuprinde de fapt tot ceea ce dorim sa oferim vizitatorilor prin intermediul mediului online precum si partea de design sau management. Trebuie sa alegeti cu grija informatiile pe care decideti sa fie expuse pe site indiferent daca este vorba despre texte, filmulete, poze sau altele. Partea de administrare a site-ului are la baza un software ce simplifica in mod automat procesul de creare si gestiune al site-ului.

 

Cel mai cunoscut si utilizat sistem de acest fel este WordPress, care se bucura de popularitate pe intreg mapamondul.  Dat fiind faptul ca este usor de instalat iar administrarea site-ului se face cu usurinta, il face extrem de apreciat. Asadar, de indata ce va instalati platforma, va sunt puse la dispozitie un numar foarte mare de teme, din care puteti alege pe cea care se potriveste cel mai bine site-ului propriu. Aceste teme sunt create pentru o diversitate de activitati cum ar fi: blog, magazin online, revista online sau alte asemenea.

 

Pentru a intelege indeaproape cum functioneaza un site trebuie sa stiti in primul rand ca fisierele unui site sunt gazduite pe un calculator, adica pe un server de hosting, care are rolul de a servi site-uri direct catre browserul vizitatorilor.Acest server este de fapt un echipament proiectat special sa functioneze non-stop pentru o anumita perioada de timp.  Serverul de hosting este un computer performant ce are in componenta elemente net superioare comparativ cu un calculator obisnuit.

 

Acest lucru ii permite sa stocheze date si sa sustina procesele in derulare pentru mai multi utilizatori in acelasi timp.  Asadar, serverele de hosting functioneaza in locații special amenajate numite centre de date care reprezinta o locatie care este special creata pentru a asigura buna functionare a serverelor. Un data center este întotdeauna dotat cu doua sau mai multe conexiuni de internet, oferind stabilitate si eficienta marita oricand si la orice ora.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

up