Farmanat Poieni Srl

O traditie nascuta in Bihorul secolului al XVI-lea unde existau mai multi culegatori de plante medicinale. Pana nu de mult se practica o medicina empirica, dar cunoasterea atenta a efectelor acestor plante i-a ajutat pe oameni sa trateze anumite boli.In jurul anului 1900, in satul Poienii de Jos, peste 100 de familii se ocupau cu culesul, preparatul sau vanzarea plantelor medicinale prin diferite piete si oboare din intreaga tara. In monografia satului se arata ca aceasta traditie a poienarilor dateaza de prin 1700, dreptul legal de a practica aceasta meserie a fost primit inca de la regele Ferdinand, obtinut de catre trei asa numiti “vindecatori” care au strabatut cale pana la Viena pentru aceasta nobila meserie. Aceasta indeletnicire s-a mostenit din tata in fiu, fiind transmise diferite retete si metode de a produce si a prepara tot felul de leacuri din natura.

 

Industria farmaceutica poate gasi aici, in Poienii de Jos, o gama larga de informatii etnoiatrice, care pot sa-si gaseasca apoi o deplina aplicabilitate in industria medicamentelor, cu mare efect tamaduitor. Poate fi demonstrat ca in Poienii de Jos s-au folosit tot felul de plante medicinale inainte ca acestea sa fie folosite de catre anumiti farmacisti sau firme din domeniu. Ne mandrim ca am contribuit dea lungul timpului cu anumite informatii si cu “leacurile” preparate, cu care, prin ajutorul naturii, se pare ca am adus mult bine si speranta multor persoane cu diferite afectiuni. Diversitatea speciilor de plante medicinale folosite in farmaceologia populara din Poienii de Jos variaza de la radacinoase pana la flori si seminte. Inceputurile acestei practici in Poienii de Jos avea la baza 80% folosirea radacinoaselor (printre care se afla si Untul Pamantului), iar in decursul timpului s-a trecut, incet, la diversificarea “leacurilor” cu tot felul de “ierburi”.

 

Unul dintre cele mai mari medicamente din natura este FITOTERAPIA, adica tratarea bolilor cu ajutorul plantelor medicinale. Tin sa mentionez ca datorita pozitiei geografice in care ne aflam (Poienii de Jos) plantele medicinal, pe langa efectul curativ detinut, sunt si incarcate cu o energie pozitiva, datorita efectului de piramida produs de Muntii Bihor-Vladeasa-Codru Moma!Mostenim aceste practici de la stramosii nostrii, fiind transmise din tata in fiu, iar odata cu trecerea timpului am pus bazele firmei Sc Farmanat Poieni Srl in Poieni de Jos, in care producem o gama diversa de produse naturiste: ceaiuri, tincturi, alifii, uleiuri, siropuri…produse 100% naturale!!!

Categorie: SANATATE
NUMAR DE CONTACT:

0766 497 504

CUVINTE CHEIE:

produse naturiste ,ceaiuri,tincturi,alifii,uleiuri,siropuri

LOCATIE PE HARTA:

up