Tot ce trebuie sa stii despre un magazin online

Multi oameni isi doresc sa isi transforme pasiunile in idei de afaceri, astfel ca daca si dumneavoastra va numarati in aceasta categorie nu mai stati pe ganduri si porniti la drum increzator. Fiti relaxat si optimist in acelasi timp pentru ca daca nu incercati nu veti sti niciodata daca veti putea reusi sau nu. Si pentru ca tehnologia este in continua expansiune Cum si exista atatea instrumente online extrem de accesibile este pacat sa pierdeti oportunitatea de a va crea propriul magazin online si, bineintele a  incepe sa castigati bani de pe urma ei.

 

Avand in vedere ca orice afacere online trebuie sa aiba un nume pentru inceput este indicat sa alegeti numele domeniului web pe care apoi trebuie sa il inregistrati online. Optati pentru un brand sugestiv sau cuvinte cheie care sa va reprezinte intr-un mod aparte domeniul de activitate. Spre exemplu, daca vreti sa oferiti servicii de make-up la domiciliu, numele afacerii tale online poate fi makeupdeacasa.ro sau makeuporiunde.ro. Este recomandat ca numele domeniul sa fie unul cat mai concis si mai usor de retinut. Si pentru ca fiecare domeniu este unic, trebuie sa verificati daca numele ales este liber, iar in caz contrar trebuie sa alegeti altceva.

 

De indata ce ati achizitionat domeniul web, numele acestuia devine proprietate personala pentru perioada respectiva, care ulterior poate fi prelungita dupa cum doriti. Intr-un fel este ca si cum ati avea propria marca inregistrata online si sunteti unici astfel ca nimeni nu va mai putea folosi acelasi domeniu web. Acum aveti nevoie de hosting, adica de un spaţiu fizic pe care urmeaza a fi stocate materialele si a permite utilizatorilor sa le acceseze ori de cate ori au nevoie. Acest spatiu este disponibil pe un server web iar fara el un site nici nu poate exista in mediul online. Web hosting este asigurat de catre companii specializate care inchiriaza spatiu pe serverele lor si va ofera cele mai bune conditii de a rula online.

 

Atunci cand alegeti modalitatea de gazduire trebuie sa tineti cont de capacitatea de stocare a informatiilor oferite, de viteza de incarcare a site-ului dar si de securitatea serverelor. Este important sa va mentineti site-ul in siguranta si sa beneficiati oricand de suport tehnic tinand cont de criteriile esentiale care merita luate in considerare atunci cand alegeti web hosting-ul. Site-ul propriu reprezinta de fapt pilonul de sustinere al afacerii intreprinse in mediul online si acesta reflecta intocmai produsele pe care le vindeti sau serviciile pe care le oferiti. Adoptati un design profesionist si atrageti atentia tuturor clientilor care au accesat o data pagina web, astfel incat acestia vor reveni si alta data cu interes pe site-ul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

up